TRENDS

Uitslag poll: wat staat er in 2024 bij jou op de HR agenda?

In de snel veranderende wereld van HR  is het belangrijk om voortdurend in de gaten te houden welke onderwerpen bovenaan de agenda staan. Wij hebben recent een poll gehouden om te ontdekken welke thema's in 2024 bij jullie hoog op de HR agenda staan. De resultaten delen we graag met je.

Arbeidsmarktkrapte - 33%
De koploper op de HR-agenda voor 2024, met maar liefst 33% stemmen, is arbeidsmarktkrapte. Deze uitkomst weerspiegelt de voortdurende strijd van organisaties om geschikt talent aan te trekken en te behouden. 

AI en Automatisering in HR - 27%
Op de gedeelde tweede plaats, met elk 27% van de stemmen, vinden we zowel AI (Artificial Intelligence) als automatisering in HR. Dit laat de groeiende rol van technologie in het optimaliseren van HR-processen zien. HR-professionals kijken naar geavanceerde tools en systemen om taken zoals personeelsplanning, talentbeheer en analyse van werknemersprestaties te verbeteren. De integratie van AI belooft niet alleen efficiëntie maar ook een meer datagestuurde benadering van HR-management.

Verzuim - 27%
Eveneens met 27% van de stemmen, staat verzuim hoog op de agenda van HR-professionals in 2024. Organisaties richten zich op het ontwikkelen van strategieën voor verzuimbeheerding en het creëren van een  werkomgeving om verzuim te minimaliseren.

Diversiteit en Inclusie - 13%
Hoewel als laatste genoemd, is diversiteit en inclusie nog steeds een belangrijk aandachtspunt voor 13% van de respondenten. Organisaties erkennen steeds meer de waarde van diverse teams en een inclusieve cultuur. HR-professionals zullen zich blijven inzetten voor het bevorderen van diversiteit op de werkvloer en het waarborgen van een gelijkwaardige en inclusieve werkomgeving.

LAATSTE NEWS

Wij nemen je in 10 stappen mee naar een goede onboarding.
18-04-2024
Om tot een goede onboarding te komen worden de 4 C’s van Tayla Bauer (2010)...
12-04-2024
Je kan je weer inschrijven voor de volgende editie van onze Walk-In Wednesday.
13-03-2024
OpenHR / Hrbaan gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close