TRENDS

Uitslag poll: Wat staat er in 2023 bovenaan de HR-agenda?

De top 3 is als volgt: 

1.    Aantrekken/behoud van talent (46%) 
2.    Goed werkgeverschap (32%)
3.    Flexibel werken (16%)

In de comments werden nog meer onderwerpen genoemd; namelijk het opleiden van managers in verzuim en integraal capaciteit management. 

Flexibel werken
Allereerst stemde 16% op het onderwerp flexibel werken. 

Na de coronapandemie is het ‘hybride werken’ niet meer weg te denken in het leven van de meeste mensen. Deze manier van werken werd door veel organisaties onder de loep genomen. Er werd een visie gevormd en in veel gevallen beleid op gemaakt. 

Logisch dat dit ook voor komend jaar een hot topic is. Ondanks dat hybride werken niet in alle bedrijven mogelijk is biedt het wel de kans om opnieuw te kijken naar hoe werk is ingericht. 

Dan rijst de vraag: kan het ook anders? Begin met de juiste communicatiekanalen en met het maken van afspraken over werktijden en pauzes. Om tot een duurzaam en toekomstbestendig hybride beleid te komen, is het belangrijk om te weten wat de vertrekbasis is. Zodra je dit weet is het van belang om deze cultuur zo goed mogelijk te verspreiden door je organisatie.

Goed werkgeverschap
Van de respondenten stemde 32% op goed werkgeverschap. 

Als werkgever ben je verplicht je te gedragen als een goede werkgever en om zorg te dragen voor je medewerkers. Dit doe je onder andere door het bieden van een passend salaris, het creëren van een veilige werkomgeving en het stimuleren van bijvoorbeeld duurzame inzetbaarheid.

Het aantrekken & het behouden van talent
Met maar liefst 46% staat het aantrekken van nieuw talent en het behouden daarvan bovenaan. 

Logisch gezien de huidige arbeidsmarkt. Voor bedrijven betekent dit dat er andere strategieën in moeten worden gezet om de juiste kandidaat te zoeken, te werven en selecteren. De tijd dat nieuwe medewerkers voor je in de rij staan is dan ook definitief voorbij. 

Heb je een HR vacature? We helpen je graag mee met de zoektocht naar dé kandidaat. Wij hebben een breed netwerk van HRM’ers en zijn gespecialiseerd in het vinden van HR talent. 

Voor meer informatie bel vandaag nog met OpenHR op tel nr. 026 365 03 00 of vul het contact formulier in en wij nemen snel contact met je op!
 

Contact

LAATSTE NEWS

Wij nemen je in 10 stappen mee naar een goede onboarding.
18-04-2024
Om tot een goede onboarding te komen worden de 4 C’s van Tayla Bauer (2010)...
12-04-2024
Je kan je weer inschrijven voor de volgende editie van onze Walk-In Wednesday.
13-03-2024
OpenHR / Hrbaan gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close