TIPS

5 Tips om Gen Y te Werven: zo werf je de Millennial-Generatie


Hoe werf je succesvol de Millennial-generatie (Gen Y), geboren tussen 1980 en 1995? Lees onze 5 tips om rekening te houden met hun kenmerken, zoals zelfstandigheid, idealisme en streven naar persoonlijke ontwikkeling, diversiteit, geluk en werk-privé balans.


1.    Bied ontwikkelingsmogelijkheden aan
Millennials zijn erg gericht op persoonlijke ontwikkeling. Ze willen graag groeien en nieuwe vaardigheden leren. Biedt daarom ontwikkelingsmogelijkheden aan en communiceer hier al over tijdens het wervingsproces. Denk hierbij aan het aanbieden van trainingen, workshops en coaching. Dit laat zien dat je als organisatie investeert in de ontwikkeling van je werknemers, wat aantrekkelijk kan zijn voor de Millennial-generatie.

2.    Wees duidelijk over het doel van jouw organisatie en de rol waarvoor je werft
Millennials willen graag begrijpen waarom ze iets doen. Het is daarom belangrijk om als organisatie duidelijk te zijn over het doel van jouw organisatie en de rol waarvoor je werft. Laat zien welke bijdrage deze rol heeft aan de missie en visie van de organisatie. Dit zorgt voor meer betrokkenheid en motivatie bij de Millennial-generatie.

3.    Houd de vaart in de werving
Millennials houden van snelheid. Het is daarom belangrijk om het wervingsproces snel en efficiënt te laten verlopen. Communiceer duidelijk over het proces en geef snel feedback. Hierdoor voelen Millennials zich gewaardeerd en serieus genomen.

4.    Investeer in employer branding
Millennials zijn zich bewust van het belang van een goede werkgever. Zij willen graag werken voor organisaties die bijdragen aan een betere wereld. Het is daarom belangrijk om te investeren in een sterke employer brand. Dit betekent dat je als organisatie jezelf goed positioneert en laat zien wat je uniek maakt. Dit kan bijvoorbeeld door middel van social media, content marketing en het delen van ervaringen van huidige werknemers.

5.    Bied flexibele werkopties
Millennials hechten veel waarde aan werk-privé balans. Het bieden van flexibele werkopties kan hieraan bijdragen. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van thuiswerken, flexibele werktijden of de mogelijkheid om parttime te werken. Het bieden van deze flexibiliteit kan aantrekkelijk zijn voor de Millennial-generatie.

Houd onze pagina in de gaten! Wij vertellen je volgende keer meer over het winnen van de X-factor oftewel, succesvolle methoden voor het werven van Gen X-talent. 

LAATSTE NEWS

Wij nemen je in 10 stappen mee naar een goede onboarding.
18-04-2024
Om tot een goede onboarding te komen worden de 4 C’s van Tayla Bauer (2010)...
12-04-2024
Je kan je weer inschrijven voor de volgende editie van onze Walk-In Wednesday.
13-03-2024
OpenHR / Hrbaan gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close