TIPS

Boost je LinkedIn met deze tips

Klaar voor een nieuwe stap in je carrière en op zoek naar een fresh start? Tegenwoordig is LinkedIn onmisbaar als het gaat om het vinden van een nieuwe baan. Met LinkedIn kun je je successen delen, nieuwe contacten leggen en uiteindelijk die droombaan veroveren. Wij delen graag een aantal tips om jouw LinkedIn-profiel een boost te geven en je kansen op een nieuwe job te vergroten.

1.    Een goede headline / kopregel
De eerste indruk telt, dus zorg ervoor dat je headline de aandacht trekt. Gebruik relevante zoekwoorden waarmee je gevonden wilt worden door potentiële werkgevers.

2.    Een professionele profielfoto
Een recente en verzorgde profielfoto laat zien dat je serieus bent over je professionele imago. Kies een foto waarop je vriendelijk en representatief overkomt.

3.    Een pakkende samenvatting
Geef in je samenvatting een beknopt en krachtig overzicht van wie je bent en waar je passies liggen. Laat je persoonlijkheid doorschijnen en maak duidelijk wat jou uniek maakt.

4.    Vraag om aanbevelingen
Aanbevelingen van mensen uit je netwerk kunnen een grote meerwaarde bieden. Vraag oud-collega's, klasgenoten, docenten en andere relaties om een aanbeveling op je profiel achter te laten.

5.    Wees actief en zichtbaar
Een levendig LinkedIn profiel wekt interesse. Onderneem de volgende stappen om jezelf zichtbaar te maken:

  • Interactie is belangrijk: Like, reageer en deel berichten van anderen. Dit toont betrokkenheid en vergroot je zichtbaarheid in het netwerk.
  • Volg interessante onderwerpen, hashtags en bedrijven: Hierdoor blijf je op de hoogte van relevante ontwikkelingen in jouw vakgebied en laat je zien dat je up-to-date bent.
  • Connect met bekenden: Breid je netwerk uit door mensen toe te voegen die je kent uit je dagelijks leven, zoals oud-collega's, klasgenoten, sportmaatjes, kennissen en vrienden.
  • Doe de "vaardigheden quiz": Laat potentiële werkgevers zien waar je echt goed in bent door de vaardigheden quiz op LinkedIn in te vullen.
  • Deel waardevolle content: Plaats interessante artikelen, updates en inzichten die niet alleen nuttig zijn voor jezelf, maar ook voor je volgers.


Met deze tips geef je jouw LinkedIn-profiel een flinke boost en vergroot je de kans om in het oog te springen bij recruiters en potentiële werkgevers.

Neem vandaag nog de eerste stap en werk aan een LinkedIn-profiel dat jouw professionaliteit en persoonlijkheid op de best mogelijke manier weerspiegelt. Succes met het vinden van die nieuwe droombaan!

LAATSTE NEWS

Wij nemen je in 10 stappen mee naar een goede onboarding.
18-04-2024
Om tot een goede onboarding te komen worden de 4 C’s van Tayla Bauer (2010)...
12-04-2024
Je kan je weer inschrijven voor de volgende editie van onze Walk-In Wednesday.
13-03-2024
OpenHR / Hrbaan gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close