Locatie:Rotterdam

HR director

On hold
On hold

Over Sonova

Sonova, waarvan het hoofdkantoor in Zwitserland staat, is een toonaangevende fabrikant van innovatieve hooroplossingen. De Groep is actief via haar centrale bedrijfsmerken Phonak, Unitron, Advanced Bionics en Schoonenberg. Sonova biedt haar klanten een van de meest uitgebreide productportfolio's uit de branche: van hoortoestellen tot cochleaire implantaten tot draadloze communicatieoplossingen. De in 1947 opgerichte Groep is momenteel aanwezig in meer dan 100 landen in de hele wereld en heeft 14.000 medewerkers in dienst.

Sonova heeft in het boekjaar 2019/20 een omzet gegenereerd van CHF 2,92 miljard en een nettowinst van CHF 490 miljoen. Via al haar bedrijven en door de Hear the World Foundation te ondersteunen, ontplooit Sonova haar visie van een wereld waarin iedereen kan horen en daardoor een leven zonder beperkingen kan leven.

De vacature is bij Sonova Audiological Care Nederland, beter bekend als Schoonenberg HoorSupport®.

Als het om hooroplossingen gaat is Schoonenberg al ruim 90 jaar de hoorspecialist in Nederland. Inmiddels is Schoonenberg HoorSupport® uitgegroeid tot een detailhandelsketen met meer dan 150 winkels. Schoonenberg biedt haar klanten optimale hoorzorg, een groot assortiment hoortoestellen en service en advies op maat tijdens en na de aankoop van een hooroplossing.

Als werkgever positioneert de organisatie zich als Sonova Audiological Care. Dit merk is voor audiciens (hoorzorg professionals in Nederland) een aantrekkelijke organisatie gezien de innovatiekracht en het internationale karakter. Vergelijkbaar met de employer branding van Unilever.

Er werken ongeveer 450 mensen bij Schoonenberg HoorSupport®, 380 FTE. Ongeveer 66% van de medewerkers is vrouw, 34% is man.

Jouw rol als HR director

De standplaats voor deze functie is Rotterdam. Sonova werkt volgens het principe activity based working, waardoor je je werklocatie(s) flexibel kunt indelen. Regelmatige aanwezigheid in Rotterdam is wel belangrijk.

De HR director is onderdeel van het management team van Schoonenberg HoorSupport® en stuurt een HR afdeling aan van ongeveer 9 mensen, waaronder HR business partners, HR officers en specialisten op het gebied van recruitment, learning & development en employer branding.

Als HR director ben je business partner van en adviseur voor het management van Schoonenberg. Je vertaalt de internationale HR strategie naar Schoonenberg HoorSupport®. Je bent verantwoordelijk voor de implementatie van een brede range aan HR activiteiten, initiatieven, projecten, programma's en procedures.

Je stuurt de dagelijkse HR operatie binnen Nederland aan, en managed de implementatie van HR beleid en procedures. Je werkt nauw samen met de business.

Belangrijke HR thema's zijn:

 • engagement
 • talent management
 • changemanagement
 • digitale transformatie.

In deze functie rapporteer je aan de Managing Director van Schoonenberg Hoorsupport.

WAT BRENG JE MEE ALS HR director

Gezien de samenstelling van het MT gaat bij gelijke geschiktheid de voorkeur uit naar een vrouw.

Je hebt minimaal 10 jaar relevante ervaring binnen HR, waarvan minimaal een aantal jaren als leidinggevende aan een team van HR professionals.

Je hebt een bij voorkeur academische achtergrond in HR, psychologie of bedrijfskunde.

Je hebt ervaring met:

 • Recruitment
 • Talent management
 • Total reward
 • Project management
 • Stakeholder management
 • Leadership responsibility
 • Change management
 • Engagement

Wij hebben een voorkeur voor kandidaten met ervaring in retail of sterk aanverwante branches. Je spreekt en schrijft vloeiend Engels.

Als persoon ben je energiek, sta je dichtbij de business en breng je rust en stabiliteit waar nodig. Je bent een sterke verbinder & communicator. Je brengt stevigheid en senioriteit met je mee, je werktempo ligt hoog. Je beschikt over een conceptueel denkvermogen en hands-on mentaliteit.

Aanvullende informatie

Markconform / passend pakket, info verkrijgbaar bij OpenHR.

Wij hebben geen specifieke sluitingsdatum voor deze vacature, we adviseren je om snel te solliciteren.

Je kan solliciteren via onze site of een mail sturen aan Mark.

OpenHR ondersteunt Sonova exclusief in deze procedure. Dat betekent dat reacties van andere bureaus of rechtstreekse reacties van kandidaten niet op prijs worden gesteld door hen.

in

Rotterdam

Werkgever

Anoniem

Contactpersoon

Mark Hoenselaar

HR director
Deel deze vacature
Meer details
Match criteria
 • WO
 • Internationaal
 • Retail
 • >10 jaar
Uren
 • 40 uur
Medewerkers

Director

Details...
Mark Hoenselaar
E-mail: mark@openhr.nl
Werk telefoon: +31 26 3650 300
Relevante vacatures
in Nederland
in Gorinchem
100% HR

HR recruitment | HR interim | HR executive search 

OpenHR gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close