BLOG

Help! Een latente arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt in Nederland is krapper dan ooit. De gevolgen voor werkgevers zijn groot, er zijn meer openstaande vacatures dan er (actief) werkzoekenden zijn.  Help, wat nu?

Wij richten ons al 15 jaar op zowel de actief én latente arbeidsmarkt. De latente arbeidsmarkt is een wereld vol met kandidaten en groot potentieel. 
Iemand is latent als hij of zij niet op zoek is naar een nieuwe baan, maar misschien wel open staat voor iets anders als het op zijn of haar pad komt. Ze hebben misschien nog niet eens overwogen om van baan te veranderen, maar als de juiste kans zich voordoet, zijn ze er klaar voor om die te grijpen.

Hoe bereik je het potentieel van de latente arbeidsmarkt? 
Je zult proactief moeten zijn. Afwachten totdat iemand zelf contact opneemt heeft geen zin. Wij geven je 5 concrete tips.

1. Host evenementen, meetups en webinars
Organiseer evenementen en webinars die gericht zijn op professionals in jouw vakgebied waarbij je potentiële kandidaten kunt ontmoeten. Dit kan een geweldige manier zijn om relaties op te bouwen en om talenten te ontdekken die misschien niet actief op zoek zijn naar een nieuwe baan.

2. Maak gebruik van refferals
Vraag jouw huidige medewerkers, klanten en andere externe relaties om doorverwijzingen naar potentiële kandidaten. Stel hiervoor bijvoorbeeld een refferalprogramma op. Dit kan jou helpen om verborgen talenten te ontdekken die misschien niet op jouw radar staan. 

3. Targeted advertising
Maak gebruik van gerichte advertenties op social media en andere online platformen om potentiële kandidaten te bereiken die in jouw doelgroep passen. Hiermee kan je gericht adverteren bij mensen met bepaalde vaardigheden en ervaringen, ongeacht of ze actief op zoek zijn naar een nieuwe baan of niet.

4. Maak gebruik van recruitment marketing
Door middel van recruitment marketing kan je content maken die gericht is op specifieke doelgroepen. Hiermee informeer je ze over de mogelijkheden binnen jouw organisatie. Dit kan een effectieve manier zijn om de interesse van latente kandidaten te wekken.

5. Alumni-netwerk
Maak gebruik van je voormalige medewerkers, stagiaires of studenten die in het verleden voor jouw organisatie hebben gewerkt. Zij hebben vaak een goede band met de organisatie en kunnen waardevolle aanbevelingen doen voor nieuwe kandidaten.

Ben je op zoek naar een HR professional? En heb je deze nog niet gevonden? 
Dan is het goed om OpenHR in te schakelen, omdat wij al 15 jaar een netwerk onderhouden met daarin 30.000 (latente) HR professionals. Wat als het dan opeens wel lukt en die openstaande HR vacature binnen no time is ingevuld? 

Bel ons op 026 36 50 300 of laat een berichtje achter via onze website. Onze HR Recruitment Consultants helpen je graag. 

Contact

LAATSTE NEWS

Wij nemen je in 10 stappen mee naar een goede onboarding.
18-04-2024
Om tot een goede onboarding te komen worden de 4 C’s van Tayla Bauer (2010)...
12-04-2024
Je kan je weer inschrijven voor de volgende editie van onze Walk-In Wednesday.
13-03-2024
OpenHR / Hrbaan gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close