INTERVIEW

Droombaan gevonden: Een interview met Bart

blog_image:article_openhr_1665677479634838a79d4e7.jpg:end_blog_image

Bart Arts is in 2014 bemiddeld door OpenHR bij Würth Nederland als HR Manager.

Stel jezelf eens voor
Mijn naam is Bart Arts. Met ons jonge gezin wonen we in Noord Brabant. Daarnaast verblijf ik regelmatig in London, waar ik werk. Ik ben werkzaam als Head of HR voor Würth UK en ondersteun daarbij ook HR in Würth Ierland.

Dit doe ik nu vier jaar. Daarvoor heb ik vier jaar gewerkt bij Würth Nederland als HR Manager.

Waarom heb je ervoor gekozen om de stap te maken naar Würth?
Het gaf mij dé nieuwe uitdaging waar ik absoluut op zoek naar was.

Op HR gebied ben ik grootgebracht bij Hutten Catering, waar men een heel bijzonder en mooi gedachtengoed heeft over de zorg voor en de ontwikkeling van hun samenwerkers.

Würth werd me voorgeschoteld als mogelijk het tegenovergestelde (wat achteraf niet waar bleek te zijn) en dat daagde me uit. Immers, als het me bij zo’n bedrijf zou lukken om HR op de kaart te zetten en positieve veranderingen te weeg te brengen, en bij te dragen aan het bedrijfsresultaat, dan leek me dat dé perfecte uitdaging.

Wat heeft deze stap je gebracht?
Würth is mijn eerste ervaring in een internationale organisatie. Ik heb altijd al de wens gehad om een periode in het buitenland te werken.

Würth heeft mij deze kans gegeven en die heb ik met beide handen aangepakt. Door een tijd over de grens te wonen en te werken, groei je in meer zaken als in HR alleen. Een andere cultuur, andere omgangsvormen, verandering van leefomgeving en ga zo maar door.

Ik kan oprecht zeggen dat het een hele verrijkende ervaring is. Wat ik nu doe is fantastisch, en wat de volgende stap binnen de Würth Group wordt, dat zien we binnenkort wel weer...

Wat is je volgende stap?
Bij Würth wordt momenteel een start gemaakt met een internationale HR functie. Onderdeel van dit team uitmaken lijkt me een mooi perspectief. Maar ook het opnieuw opzetten en inrichten van het HR apparaat bij een ander Würth bedrijf behoort tot de mogelijkheden.


Wat staat er bovenaan de HR agenda?
Ten eerste willen we de uitdagingen op de huidige arbeidsmarkt het hoofd kunnen bieden. Ons vak, sales, wordt nog steeds gedaan door enthousiaste sales representatives; deze mensen aantrekken en blijvend aan ons bedrijf binden is van enorm belang.

Daarnaast is de ontwikkeling van onze managers een key topic. We zijn een voorstander van ‘promote from within’, wat betekent dat we medewerkers de kans geven een leidinggevende positie in te nemen. Deze nieuwe leiders moeten op een juiste wijze ontwikkeld worden, zodat ze meer competent raken in hun nieuwe rol. Een mooie uitdaging voor zowel deze groep, als voor HR!

Ten slotte zijn wij continu bezig met Cultuur & Leiderschap, waarin onderwerpen als Identiteit,
Ownership en Exellence centraal staan.


Door de bemiddeling van OpenHR heeft Bart zijn droombaan bij Würth gevonden. Wil jij jouw droombaan vinden? Schrijf je vandaag nog in.

Schrijf je in!

LAATSTE NEWS

Recruitment is een essentieel onderdeel van elk bedrijf en in de huidige...
1-06-2023
Ze zijn begonnen! Er wordt hard gewerkt aan de verbouwing van ons kantoor.
30-05-2023
Op tweede Pinksterdag (maandag 29 mei) zijn wij gesloten.
26-05-2023
OpenHR / Hrbaan gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close