TRENDS

Uitslag poll: Waar krijg jij de meeste energie van?

blog_image:article_openhr_1654616114629f703260543.jpg:end_blog_image

Een aantal weken geleden vroegen wij jullie waar je als HR professional positieve energie van krijgt. Daarbij kon je kiezen uit de volgende onderwerpen:

  • Opleiden en ontwikkelen;
  • HR beleid;
  • Advisering;
  • Werving.

Natuurlijk delen we graag de uitslag van deze poll met je.

Advisering

Uit de resultaten blijkt dat 44% van de respondenten de meeste energie krijgt van advisering binnen HR. Door het geven van HR advies kun je bijdragen aan het verbeteren van het kennisniveau van jouw stakeholders, het optimaliseren van processen en projecten, maar ook aan de groei en/of verdere professionalisering van de organisatie. Als HR professional luister je graag naar mensen, we maken de verbinding en vanuit deze verbinding vinden we het prettig en leuk om advies te geven.

Opleiden en ontwikkelen

Opleiden en ontwikkelen volgt op de 2e plek met 28%. Bij opleiden en ontwikkelen staat de medewerker centraal, hij ontwikkelt zichzelf en hiermee ook de organisatie. Daarbij zien we dat de generaties die in de afgelopen jaren de arbeidsmarkt op zijn gekomen deze ontwikkeling super belangrijk vinden. Het is dus tevens een belangrijke aandeelhouder in zowel het aantrekken van nieuwe medewerkers als het behoud van medewerkers.

HR beleid

HR beleid staat op de derde plaats met 21%. Vanuit een heldere missie en visie van de organisatie kan HR hieraan bijdragen middels een duidelijk beleid. Een duidelijk beleid zorgt voor helderheid, dit zorgt weer voor rust en focus op de core business.

Werving

Werving staat onderaan met een magere 8%. Met de huidige krappe arbeidsmarkt is het lastig om geschikte kandidaten te vinden en de doorlooptijd van vacatures is langer. Het aantal openstaande vacatures blijft stijgen en er is een verdere daling van het aantal werklozen. De markt bestaat op dit moment vooral uit latente HR professionals, waarbij het belangrijk is dat jij je kunt onderscheiden als werkgever. Dit vraagt een goede employer branding, onderscheidende arbeidsvoorwaarden en employee centricity.

Nieuwsgierig naar wat wij voor je zouden kunnen betekenen in de werving? Bel ons gerust voor wat meer informatie (026 365 03 00). Of neem contact op via onderstaande knop.

CONTACT

LAATSTE NEWS

Je kan je weer inschrijven voor de volgende editie van onze WIW.
8-06-2023
Recruitment is een essentieel onderdeel van elk bedrijf en in de huidige...
1-06-2023
Ze zijn begonnen! Er wordt hard gewerkt aan de verbouwing van ons kantoor.
30-05-2023
OpenHR / Hrbaan gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close