INTERVIEW

Mijn 1e interim opdracht: Een interview met Stephanie Oomkens

Stephanie is sinds april 2022 werkzaam als interim HR Professional en heeft haar 1e interim opdracht via OpenHR verkregen. Leuk om eens kennis te maken.

Stel jezelf eens voor     
Mijn naam is Stephanie Oomkens. Ik ben 31 jaar oud en geboren en getogen in Utrecht. Een jaar of tien geleden ben ik (voor de liefde) verhuisd naar Arnhem. Ik woon samen met Ezra en onze dochter Noé. In de weekenden en vakanties zijn Sade en Nehemia, de kinderen Ezra, ook bij ons. Ik reis graag, houd van muziek, koken, lekker eten (én drinken). Ter compensatie van dit alles ben ik een paar keer per week in de sportschool te vinden.

Sinds 2014 zit ik in het HR vak. Eerst heb ik een aantal jaar in loondienst gewerkt. Sinds 2022 ben ik zelfstandig ondernemer en kwam ik via OpenHR bij mijn eerste interim opdracht bij Codi International terecht. Hier heb ik een half jaar met veel plezier gewerkt als HR Adviseur. Op dit moment ben ik werkzaam als HR Consultant bij Alliander.

Wie ben je als HR-professional? 
Momenteel zit ik in mijn mid career fase. Ik omschrijf mijzelf als een HR Professional met goede luistervaardigheden, die scherp doorvraagt en de klantvraag centraal zet. Mijn manier van werken is resultaatgericht, gestructureerd en het liefst samen met de business. Als HR professional vind ik het belangrijk om de verschillende belangen goed in te schatten en een onafhankelijke en gelijkwaardige gesprekspartner te zijn. Verder werk ik graag samen, omdat ik ervan overtuigd ben dat je samen verder komt.

Wat is jouw visie op HR?  
Mijn visie op HR is bijna niet in een paar zinnen te omschrijven. Woorden die direct in mij opkomen zijn: behoud, balans, duurzame inzetbaarheid en ontwikkeling. Ik focus mij daarom op wat er nu en de komende jaren speelt. In deze ‘war on talent’ is het voor werkgevers belangrijk om werknemers te verleiden. Niet alleen het binden, maar ook het boeien staat centraal. Het behoud van goede werknemers is cruciaal in deze tijd. Je ziet dat werknemers minder snel geneigd zijn om zich voor een langere tijd aan een organisatie te binden. Daarom is het belangrijk om te kijken naar hoe je hen zodanig in hun kracht zet dat zij maximaal kunnen presteren en floreren op de werkvloer. Uiteraard speelt de sfeer en het hebben van lol met je collega’s een grote rol in het behoud van werknemers.

Daarnaast denk ik dat de juiste werk-privé balans ontzettend belangrijk is en blijft. Er zijn de afgelopen jaren veel hybride werkvormen ontstaan die voor een gedeelte zullen blijven. Voor veel werknemers helpt het hybride werken in het vinden van deze werk-privé balans.
Als laatste is en blijft de duurzame inzetbaarheid van werknemers erg belangrijk. Dit is erop gericht om werknemers tot hun pensioen gezond, gelukkig en bekwaam aan het werk te houden. Hierbij ligt de focus met name op arbeidsomstandigheden, vitaliteit en een leven lang leren. Wat werknemers hierin nodig hebben is nooit hetzelfde. Wat mij betreft is duurzame inzetbaarheid een gezamenlijke verantwoordelijkheid tussen zowel werkgever als werknemer.
             
Wat vind je leuk aan interim?
Het allerleukste aan werken als zelfstandig ondernemer vind ik dat ik bij verschillende bedrijven mag werken en daardoor in verschillende branches terecht kom. Vorig jaar heb ik bij een productiebedrijf gewerkt en dit jaar werk ik voor een netbeheerder. Die afwisseling maakt geen opdracht en dag hetzelfde. Verder is het ontzettend leerzaam. Mijn leercurve ontwikkelt zich sneller dan wanneer ik bij één werkgever zou werken. Ik word blij van het snelle schakelen, opnieuw eigen maken van materie en elke keer weer opnieuw een opdracht tot een succes maken. Daarnaast hecht ik waarde aan het gevoel van vrijheid. Zelf kunnen beslissen of je een opdracht wel of niet aanneemt voelt als een enorm privilege.

Hoe bevalt de samenwerking met OpenHR?
Op dit moment heb ik geen actieve samenwerking met OpenHR. Deze heb ik in het verleden wel gehad. Ik kreeg mijn eerste interim opdracht via OpenHR. Wat mij vooral bij is gebleven is het snelle schakelen en het prettige contact. Vriendelijke collega’s die bereid zijn om een stapje harder te lopen!

Wil jij ook de overstap maken naar interim? Wij helpen je graag! Schrijf je vandaag nog in. Liever een consultant spreken? Bel gerust even naar 026 365 03 00.

Stay tuned binnenkort volgen meer verhalen van onze interimmers!

Schrijf je in!

LAATSTE NEWS

Wij nemen je in 10 stappen mee naar een goede onboarding.
18-04-2024
Om tot een goede onboarding te komen worden de 4 C’s van Tayla Bauer (2010)...
12-04-2024
Je kan je weer inschrijven voor de volgende editie van onze Walk-In Wednesday.
13-03-2024
OpenHR / Hrbaan gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close