BLOG

Leiderschap blog 3 - In verbinding met het team en de organisatie

blog_image:article_openhr_166757111563651dab89f4f.jpg:end_blog_image

Verbindend vermogen stopt niet op het moment dat iemand verbinding heeft met één of meerdere mensen in de organisatie. Het is belangrijk om naast verbinding met jezelf en één of meerdere mensen ervoor te zorgen dat je dat verbindend vermogen omzet binnen de relaties met je eigen team en teams onderling.

Organisaties en teams zijn opgericht om samen resultaten te kunnen behalen. Deze resultaten kan je alleen behalen door samen te werken met allemaal hetzelfde doel voor ogen. Door verbindend vermogen toe te passen binnen jouw team of organisatie kan dit zorgen voor een diepere laag van samenwerken. Dit kan je bereiken door de medewerkers in de organisatie zowel rationeel als met emotie te laten nadenken. Er moet feitelijk gekeken worden wat er gebeurd, maar hierin heb je je emotie nodig. Niet iedereen zal uitkomen waar die voor staat en dit moet aangevoeld worden door de teamleden. . Door de medewerkers te verbinden met hetzelfde doel en ze te laten samenwerken hieraan, zal het resultaat meer opleveren. Er kan gesproken worden van een goede verbinding tussen teamleden en de organisatie als alle teamleden elkaar echt kunnen ‘verstaan’.

Om in verbinding te komen met het team of de organisatie zijn we afhankelijk van anderen en hoe de ander zich gedraagt. Aan de hand van die gedraging wordt de bereidheid groter of kleiner om met elkaar te verbinden. Dit betekent dat het in teams en organisaties erg belangrijk is om rekening te houden met elkaar en dat er vertrouwen is, wat ook besproken is in het vorige artikel.

Het klinkt allemaal redelijk simpel, maar dit is helaas niet het geval. Gezien een teamleider afhankelijk is van veel verschillende individuen en verschillende meningen, kan het lastig zijn om iedereen op dezelfde lijn te krijgen. Dit betekent dat er voldoende tijd vrij gemaakt moet worden om elkaar te begrijpen. Daarbij moet er een goede balans gevonden worden om samen te werken en eigen werkzaamheden op te pakken. Het is de taak van de teamleider om hier de beste balans in te vinden.

Uiteindelijk gaat het erom dat er verbinding ontstaat op alle niveaus, omdat er op dat moment pas samenhang zal ontstaan tussen jijzelf, de ander en het team/de organisatie. Het proces begint bij jezelf, waarna je uit kan breiden naar de ander. Wanneer je die verbinding goed kan leggen, is er ruimte om verbinding te maken tussen het team en de organisatie om de best mogelijke resultaten te behalen.

LAATSTE NEWS

Ieder mens wil graag gelukkig zijn in zijn of haar leven, zo ook op het werk....
25-09-2023
Naast het feit dat het lekker is om even naar buiten te gaan heeft een...
22-09-2023
Wat is er belangrijk voor jou als HR professional? Wij zetten het voor je op...
20-09-2023
OpenHR / Hrbaan gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close