BLOG

De voordelen van solliciteren tijdens de zomerperiode

Als HR Professional kan het verleidelijk zijn om tijdens de zomermaanden te ontspannen en te genieten van een welverdiende vakantie. Echter, de zomerperiode biedt juist ook kansen voor HR Professionals die op zoek zijn naar een nieuwe baan. Vandaag delen wij de voordelen met je waarom solliciteren tijdens de zomer periode juist gunstig kan zijn voor jou als HR Professional. 

Minder concurrentie
Veel mensen associëren de zomer met vakantie en ontspanning, wat betekent dat er over het algemeen minder concurrentie is op de arbeidsmarkt. Veel sollicitanten stellen hun zoektocht naar een nieuwe baan uit tot na de zomer, waardoor jij die wel actief solliciteert een voorsprong hebt. Met minder concurrentie vergroot je de kans om op te vallen bij recruiters en werkgevers. 

Flexibiliteit in planning
Tijdens de zomerperiode zijn werkgevers vaak flexibeler in hun planning. Veel organisaties ervaren een lagere werklast vanwege vakanties, waardoor ze meer tijd hebben om sollicitatiegesprekken in te plannen. Dit biedt mogelijkheid om sollicitatiegesprekken te plannen op tijden die hen het beste uitkomen. 

Het netwerkeffect van sociale evenementen
De zomer staat bekend om sociale evenementen zoals barbecues, borrels en netwerkbijeenkomsten. Deze informele gelegenheden bieden HR Professionals een uitstekende kans om nieuwe contacten te leggen en relaties op te bouwen. Het vergroten van je netwerk kan waardevol zijn bij het vinden van nieuwe carrièremogelijkheden. Door aanwezig te zijn bij zomerse sociale evenementen kun je in contact komen met andere professionals, waaronder potentiële werkgevers en recruiters die mogelijk op zoek zijn naar HR talent.

Voorbereiding op het nieuwe seizoen
De zomerperiode kan een overgangsperiode zijn voor veel organisaties waarin ze zich voorbereiden op het nieuwe seizoen. Dit geldt met name voor bedrijven die sterk afhankelijk zijn van seizoensgebonden werk, zoals toerisme of evenementen. Door te solliciteren tijdens de zomer kun je profiteren van deze behoefte aan nieuwe HR Professionals. Werkgevers willen vaak hun teams versterken voordat het drukke seizoen begint. Door op tijd te solliciteren, kun je deel uitmaken van dit voorbereidingsproces en jezelf positioneren als een waardevolle aanwinst voor het team.

Hoewel de zomerperiode vaak wordt geassocieerd met rust en ontspanning, biedt het juist kansen voor HR Professionals die op zoek zijn naar een nieuwe baan. Minder concurrentie, flexibiliteit in planning, het netwerkeffect van sociale evenementen en de voorbereiding op het nieuwe seizoen zijn allemaal voordelen die solliciteren tijdens de zomer aantrekkelijk maken. 

Dus waarom zou je wachten tot na de zomer? Grijp deze mogelijkheid aan en zet de volgende stap in jouw HR-carrière.

LAATSTE NEWS

Wij nemen je in 10 stappen mee naar een goede onboarding.
18-04-2024
Om tot een goede onboarding te komen worden de 4 C’s van Tayla Bauer (2010)...
12-04-2024
Je kan je weer inschrijven voor de volgende editie van onze Walk-In Wednesday.
13-03-2024
OpenHR / Hrbaan gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close