BLOG
TIPS

Recruitment: Kerst én lockdown. Help! Wat nu?

blog_image:article_openhr_164001802361c0b06733d12.png:end_blog_image

De decembermaand is een drukke maand met jaarafsluitingen, het afronden van projecten, de plannen voor komend jaar en de salarisrondes.

Daarbovenop zitten we nu toch redelijk onverwacht in een ‘harde’ lockdown. Te midden van dit alles zoek jij een nieuwe HR collega.



Wat kun je verwachten?

Houd rekening met een langere doorlooptijd

Misschien ben je zelf wel een paar dagen vrij, of heeft jouw collega die de selectiegesprekken zou voeren wat vrije dagen opgenomen. Anticipeer hierop bij het inplannen van de selectiegesprekken. Zo voorkom je onverwachte vertraging en kun je je agenda goed managen.

23 december is de laatste dag van dit jaar

De kalender is niet opeens veranderd, maar veel kandidaten werken tot de dag voor kerst en zijn daarna minder goed bereikbaar. Wil je nog een aantal mensen spreken of inplannen? Zorg dan dat je dit vandaag nog doet.
Houd rekening met het feit dat jouw kandidaat tijd doorbrengt met familie en/of vrienden. Tussen 20 december en 2 januari zullen minder kandidaten bezig zijn met een nieuwe job en jouw berichtje misschien helemaal niet zien.
Laat je stakeholders en kandidaten weten dat je vrij bent en zorg dat zij waar nodig een ander aanspreekpunt krijgen.

Wees flexibel
Kandidaten of gesprekspartners zijn niet alleen minder bereikbaar. Ze kunnen ook ziek worden. Dat vertraagt je recruitmentproces. Stel je flexibel op, anticipeer op onverwachte situaties en zoek naar praktische oplossingen.

OpenHR staat voor je klaar
Wij zijn erop ingericht om 100% online te werken. Alle processen lopen bij ons door en wij zorgen voor continuïteit. Doorlooptijden zijn langer, maar wij stemmen verwachtingen met je af en werken hier naartoe.
Kunnen wij je helpen?

Alvast hele fijne feestdagen namens OpenHR!

LAATSTE NEWS

Je kan je weer inschrijven voor de volgende editie van onze Walk-In Wednesday.
13-03-2024
Wij hebben vanaf vandaag een eigen WhatsApp kanaal voor HR vacatures en...
6-03-2024
Onlangs hebben we jullie meegenomen in het begrip Employability.  Om je...
5-03-2024
OpenHR / Hrbaan gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close