TRENDS

Trends & ontwikkelingen februari

blog_image:article_openhr_16132825096028bccd6dc3d.jpg:end_blog_image

Begin vorig jaar was er nog sprake van een kandidatenmarkt, dat sloeg om in maart vorig jaar. Sinds december zien wij een grote toename van het aantal HR jobs in de markt.

Op dit moment lijkt het alsof die grote toename veroorzaakt wordt door deels een inhaalvraag, maar deels ook verandering in de markt. Met name in de groep latente kandidaten neemt de bereidheid om te wisselen van job snel af.

HR is drukker dan ooit. Dit horen wij dagelijks terug. Crisismanagement rondom Corona, faciliteren dat werknemers veilig en gezond kunnen werken, zorgen dat werknemers remote kunnen werken waar mogelijk én tegelijkertijd zorg dragen voor de well being van mensen.
Agile (of liever gezegd, wendbaarheid) is here to stay.

Wij merken in onze gesprekken en contacten met HRM-ers dat een deel aangeeft niet te willen wisselen van job op dit moment. We horen een variatie aan redenen, allen gerelateerd aan Corona. De meest gehoorde reden is vermoeidheid. Verder horen we ook vaak: zekerheid en dat mensen niet lekker in hun vel zitten.

Dit leidt zoals gezegd tot een afname van de bereidheid om te wisselen van job, dat in combinatie met een toename van het aantal HR jobs in de markt leidt tot een nieuwe situatie. Er zijn minder HR jobs dan een jaar geleden, maar er zijn ook minder kandidaten. Laten we ook niet vergeten dat nog geen jaar geleden er sprake was van een kandidatenmarkt.

Wij zijn benieuwd hoe dit zich verder ontwikkeld, één ding weten we zeker: de markt is onvoorspelbaar.

We wensen al onze HRM-ers sterkte toe met thuiswerken, jullie zijn altijd welkom voor een (online) bak koffie met één van ons.

LAATSTE NEWS

Afgelopen weken nam ik jullie mee in de transactionele analyse. Leuk om daar...
30-09-2022
Ben jij weleens in een sollicitatieprocedure gestapt om vervolgens niets meer...
28-09-2022
Zonder moeite op de hoogte blijven van de nieuwste HR jobs? Dat kan met de...
27-09-2022
OpenHR / Hrbaan gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close