BLOG

Gen X: werving en samenwerking

blog_image:article_openhr_165510513162a6e66bdbcae.jpg:end_blog_image

Vorige week vertelde Femke Rebergen jou hoe zij als Gen X-er ervaring heeft opgedaan op de arbeidsmarkt en haar rol binnen OpenHR ervaart. Vandaag nemen wij je mee hoe jij als organisatie deze Gen X kan werven en wat zij kunnen toevoegen.

Zoals we eerder benoemden zijn medewerkers uit Gen X erg gedreven, willen zij zich kunnen ontwikkelen en bijdragen aan de ambities van een organisatie. Deze generatie is erg loyaal aan hun werkgever, zij zetten zich enorm is. Belangrijk dus ook om dit als werkgever op te merken en hen hiervoor waardering te geven.

Om resultaten te kunnen behalen zijn zij tevens in staat om goed samen te werken met verschillende generaties. Doordat Gen X zichzelf goed kent en zich wil ontwikkelen, zijn zij sterk in reflecteren en zullen ze waar nodig bijsturen. Dit helpt hen tevens in de samenwerking met collega’s en bij de begeleiding en coaching van collega’s.

Qua kennis op het gebied van digitale ontwikkelingen zijn zij niet zo ver als de generaties die na hun komen. Het is dus belangrijk dat je hierin als werkgever blijft investeren. Dat is immers ook wat deze generatie graag wil: blijven ontwikkelen.

Als werkgever is het belangrijk dat je de ambities van deze generatie bespreekbaar maakt en bespreekbaar houdt, ze maken graag een volgende stap binnen jouw organisatie. Ook vinden Gen X-ers het fijn om hun kennis te delen en kennis op te doen vanuit de generaties na hun. Geef hen hier de tijd en ruimte voor.

Hoe werf je generatie X?

• Je bereikt ze op verschillende social media kanalen, zoals Facebook, LinkedIn en Twitter
• Laat zien wat de ontwikkelingsmogelijkheden binnen jouw organisatie zijn, denk ook het bieden van groei in salaris
• Maak gebruik van een informele communicatiestijl

LAATSTE NEWS

Wij nemen je in 10 stappen mee naar een goede onboarding.
18-04-2024
Om tot een goede onboarding te komen worden de 4 C’s van Tayla Bauer (2010)...
12-04-2024
Je kan je weer inschrijven voor de volgende editie van onze Walk-In Wednesday.
13-03-2024
OpenHR / Hrbaan gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close