TRENDS

Trends en ontwikkelingen maart

blog_image:article_openhr_161725614960655ed58b6b5.jpg:end_blog_image

Sinds december zien wij een forse toename van het aantal HR jobs in de markt. Wij zien dit in het hele HR werkveld. Er is veel vraag naar ondersteunende HR profielen zoals HR medewerker en HR officer, maar ook naar HR adviseurs en HR BP’s, tegelijkertijd zien wij ook dat in de top van HR volop gewisseld wordt.

Door de toename van het aantal HR jobs in de markt wordt het voor organisaties lastiger om snel aan HR talent te komen. Er is nog steeds een goed aanbod en er is zeker geen sprake van schaarste. Echter als je snel echt HR talent zoekt is de markt van HR kandidaten op dit moment wat taaier.

In de latent zoekende doelgroep, ongeveer 70% van de totale doelgroep, neemt de bereidheid om te wisselen van job duidelijk af. Wij horen een variatie aan redenen, met als gemeenschappelijke deler dat het terug te voeren is op Corona.

We horen dat een deel van de HRM’ers vermoeid zijn. Dit komt door extra HR werk op afdelingen gerelateerd aan de impact van Corona. Hoe dat er concreet uitziet verschilt enorm per sector. In de ene sector neemt het ziekteverzuim toe, in andere sectoren is de organisatie rondom remote werk een issue en in weer andere sectoren speelt gedeeltelijke sluiting een grote rol.

Daarnaast horen we dat veel mensen aangeven vermoeid te zijn. Vermoeid door het aanhoudende thuiswerken, een langer winter zonder mogelijkheid om op vakantie te gaan en een dagelijks leven wat eentoniger is geworden door de Lockdown.

Dat maakt dat HRM’ers minder willen wisselen van baan en soms even niet de energie hebben om te solliciteren.

We zien ook uitstroom van HRM’ers uit sectoren als horeca, retail, luchtvaart en evenementen. Zij stromen door naar andere sectoren zoals logistiek, zorg en dienstverlening.

We wensen iedereen fijne paasdagen!

LAATSTE NEWS

Afgelopen weken nam ik jullie mee in de transactionele analyse. Leuk om daar...
30-09-2022
Ben jij weleens in een sollicitatieprocedure gestapt om vervolgens niets meer...
28-09-2022
Zonder moeite op de hoogte blijven van de nieuwste HR jobs? Dat kan met de...
27-09-2022
OpenHR / Hrbaan gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close