INTERVIEW

Droombaan gevonden: Een interview met Sylvie

blog_image:article_openhr_166245866463171b286565c.jpg:end_blog_image

Sylvie van Brandwijk is in 2008 (als één van onze eerste kandidaten) bemiddeld door OpenHR. Inmiddels is ze al 13 jaar werkzaam bij Facilicom.

Wie ben je en hoe is je bemiddeling tot stand gekomen?
Ik ben Sylvie van Brandwijk en inmiddels heel wat jaren werkzaam in het HR vak.

Ik ben ooit in 2001 het HR vak ingerold toen ik tijdens mijn eerste baan na mijn opleiding in het toerisme met de afdeling personeelszaken in aanraking kwam. Ik ben toen de hbo opleiding personeel & arbeid duaal gaan volgen. Ik heb in het HR vakgebied 3 werkgevers gehad voordat ik bij Facilicom aan de slag ging.

Ik heb bij een adviesbureau gewerkt, in het onderwijs gezeten als HR adviseur en ik werkte in de catering tak op het moment dat ik met OpenHR in contact kwam.

Wat was voor jou de motivatie om over te stappen naar Facilicom?
Ik kende iemand van mijn studie die bij Trigion werkte, een onderdeel van Facilicom.

Ik hoorde goede verhalen over Facilicom als werkgever. Ook vond ik het interessant dat het een grote werkgever is, waardoor je weet dat er allerlei mogelijkheden zijn om je daar te ontwikkelen.

Voor mij was het ook een hele bewuste keuze om bij het onderdeel Gom te gaan werken, vanwege het type medewerkers. Ik heb met zowel hoog- als laagopgeleide medewerkers gewerkt. Ik vond het toen het leukste om met arbeidsrechtelijke vraagstukken te werken, die daar regelmatig aan de orde waren.

Wat heeft deze stap je gebracht?
Heel veel haha!

Vorig jaar heb ik mijn 12,5-jarig jubileum mogen vieren. Er werd door Facilicom veel aandacht aan besteed.

Ik heb bij deze organisatie veel mogen leren. Ik heb de ruimte gekregen voor mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. Na 7 jaar bij Gom heb ik de overstap gemaakt naar het bedrijfsonderdeel Incluzio, waar ik nog steeds met veel plezier werkzaam ben. Hier heb ik weer met andere HR vraagstukken te maken.

Het geeft veel voordelen om bij een grote organisatie te werken, er zijn veel mogelijkheden om te leren en je te ontwikkelen. Er is ook veel expertise in huis. Facilicom heeft bijvoorbeeld een eigen afdeling juridische zaken die je in arbeidsrechtelijke vraagstukken opleidt en trainingen verzorgt.

Voor de ontwikkeling van onze medewerkers hebben we een afdeling Management Development. Via deze afdeling heb ik meerdere ontwikkelprogramma’s mogen volgen zoals een talent ontwikkelprogramma.

Op dit moment mag ik deelnemen aan het ‘Next step leiderschapsprogramma’. Dit is een programma van bijna twee jaar waarin hoog kader medewerkers worden klaargestoomd om eventueel een volgende stap in hun carrière te maken. Het is een heel intensief traject met de meest fantastische trainingen waar ook echt aandacht aan mijn persoonlijke ontwikkeling én vitaliteit wordt besteed.

Wat is in jouw ogen je volgende stap?
Wat ik belangrijk vind is dat ik mezelf kan blijven ontwikkelen en vooral dat ik uitdaging ervaar in mijn werk.

Ik heb recent de stap gemaakt naar HR manager en geef op dit moment leiding aan 9 collega’s.

Wat staat hoog op jouw HR agenda?
Werkgeluk.

Dat is een grote paraplu. Kijkend naar de krapte op de arbeidsmarkt is het heel belangrijk om de mensen binnen te houden. Ik vind het belangrijk dat je zorgt dat de mensen die voor je werken blij zijn. Zij zijn jouw ambassadeurs. Zij hebben een positief effect op de instroom, maar ook op de uitstroom. Daarom vind ik dat werkgeluk onze belangrijkste focus moet blijven.


Hoe zie je de komende 5 jaar voor je?
Dat weet ik oprecht niet. Ik vind het vooral belangrijk dat ik plezier in mijn werk blijf houden en dat ik uitdaging behoud. Er zijn nog voldoende mogelijkheden om mijzelf te ontwikkelen, ik zie mijzelf ook zeker bij Facilicom blijven werken!

Door de bemiddeling van OpenHR heeft Sylvie de stap naar Facilicom gemaakt waar ze inmiddels al ruim 13 jaar met veel plezier werkt, eerst bij het bedrijfsonderdeel Gom en nu bij het bedrijfsonderdeel Incluzio. Wil jij ook bemiddeld worden door ons? Schrijf je vandaag nog in.

Schrijf je in!

LAATSTE NEWS

Annette Leliveld heeft al meerdere malen een interim opdracht via OpenHR...
22-03-2023
OpenHR groeit en daarom hebben wij een aantal nieuwe gezichten bij OpenHR....
21-03-2023
Ben je op zoek naar een interim HR adviseur, HR Business Partner of HR manager?
17-03-2023
OpenHR / Hrbaan gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close