TIPS

7 tips om jouw HR vacature ingevuld te krijgen

blog_image:article_openhr_16476169376234a3a9dc659.jpg:end_blog_image

De markt voor HRM’ers is krap op dit moment. De jobs liggen voor het oprapen. Als je nu een HR vacature hebt binnen jouw organisatie, heb je veel concurrentie van andere organisaties. Dagelijks krijgen wij vragen hoe je HR vacatures snel en goed kan invullen.

Los van alles wat je kan doen qua tekstschrijven en campagnes, is het belangrijk dat je vacature aansluit bij de doelgroep: HRM’ers.
De arbeidsmarkt is veranderd. Daarom 7 zaken die belangrijk zijn voor HRM-ers.

1. 32 uur is de norm
HRM'ers hebben een grote voorkeur om 32 uur te werken. Zoek je iemand voor fulltime? Denk dan nog eens na of 32 tot 36 uur wellicht ook bespreekbaar is, dat vergroot je kansen.
Wil je meer inzicht in de doelgroep en hun wensen m.b.t. uren? Bekijk dan het report uit 2020.

2. Hybride werken
Deze trend was al ingezet vóór de coronapandemie, maar is nu onomkeerbaar in onze ogen. Als je je toekomstige HRM’er de vrijheid geeft om haar of zijn werkdagen en uren naar eigen inzicht in te richten, vergroot je je doelgroep.
Mocht je denken, ja maar…. Stop daarmee. We hebben te maken met een volwassen én hoogopgeleide doelgroep, zij nemen hun verantwoordelijkheid echt wel.

3. Vraag minder ervaring
Zo geef je ambitieuze HRM’ers met potentie die een stap vooruit willen zetten een kans én zo vergroot je het aantal reacties.

4. Skip de opleidingseis
Heb je een meer senior-functie openstaan? Overweeg dan eens om de opleidingseisen te skippen en dat te vertalen naar werk- en denkniveau. HRM’ers die meer dan 10 jaar ervaring hebben, hebben hun sporen echt wel verdiend. Hoe relevant is dan de opleiding van tig jaar geleden nog? Dat is een goede vraag om jezelf te stellen.

5. Vertel concreet wat je HR beleid is
HRM’ers zoeken aansluiting op de inhoud. Geef hen een kijkje in de keuken en laat hen op hoofdlijnen weten wat het HR beleid en/of de strategie van jouw organisatie is. Zo kunnen potentiële sollicitanten zelf bepalen of het past. Minstens zo belangrijk, wat zijn de waarden van jouw organisatie. Vertel hierover.

6. Stop met het klassieke sollicitatiegesprek
Of erger nog: sollicitatiecommissies. No go.
Kandidaten zijn schaarser. En ja, natuurlijk wil je een interview houden, maar zorg dat het een echt gesprek is en voorkom te allen tijde dat het een vragenvuur wordt. Hier knappen kandidaten op af en dat is zonde.

7. Benoem het salaris
Uit een recente poll die wij hebben gehouden blijkt dat meer dan 90% van de potentiële sollicitanten dit belangrijk vindt. Doe je het niet, dan mis je sollicitanten.

Tot slot: bel OpenHR als je professionele hulp nodig hebt bij de invulling van je HR vacature. Onze consultants staan je graag te woord én zullen eerlijk met je bespreken wat de mogelijkheden via ons bureau zijn. Tot snel!

LAATSTE NEWS

Het is niet alleen de week van het werkgeluk, maar ook de week van de...
22-09-2022
De derde dinsdag in september is weer achter de rug. Wat zijn de...
21-09-2022
Van 19 – 25 september is het de week van het werkgeluk. Wij vinden het...
20-09-2022
OpenHR / Hrbaan gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close