BLOG

Hybride werken & Insights

blog_image:article_openhr_161286153860225062dec85.jpg:end_blog_image

Blog door Margot Abbes, trainer voor OpenHR.

Hybride werken, iets wat eraan zat te komen, maar corona heeft het een boost gegeven. Kort gezegd is het type werk wat je doet leidend voor de plek waar je werkt en dus niet meer het kantoorgebouw.

Het is dus ook anders samenwerken en leidinggeven, beide belangrijke begrippen in een organisatiecultuur. Zeker in een tijd waar meer werkgevers zich richten op het mentaal welbevinden.

Hoe kan je de geestelijke gezondheid van de medewerkers bevorderen in tijden van o.a. stress en steeds hogere werkdruk, terwijl je ze niet of minder ziet?

Hybride werken en mentaal welbevinden zijn te grote onderwerpen om even in een blog te bespreken. Echter is het wel goed om daar een start mee te maken.

De belangrijkste vraag is: Wie ben ik? En ken ik mijn medewerkers?

Stel je zit in het vliegtuig met een kind naast je. De zuurstofmaskers komen naar beneden, bij wie zet je het zuurstofmasker eerst op?

Inderdaad bij jezelf en daarna bij het kind. Zo werkt het min of meer ook in een organisatie.

Zorg eerst dat je goed weet wie je bent? Hoe je reageert in situaties? Herken je een goede en slechte dag bij jezelf en weet je dan ook hoe je reageert? En zo zijn er nog vele vragen te beantwoorden.
Niet alleen over jezelf maar ook over je medewerkers.

Behandel de ander zoals de ander behandeld wil worden en niet zoals we vaak zeggen, behandel de ander zoals je zelf behandeld wilt worden, want voor vele gaat deze vlieger niet op.

Wil je weten hoe je bij jezelf het zuurstofmasker opzet en de ander kan behandelen zoals hij behandeld wilt worden, mail dan naar insights@openhr.nl .

Insights Discovery is gebaseerd op het gedachtegoed van Carl Gustav Jung. De Zwitserse psycholoog en psychiater introduceerde het concept van psychologische voorkeuren. Insights koppelt die voorkeuren aan 4 kleuren. Ze geven je op een aansprekende manier inzicht in je eigen reacties en gedrag en helpen je om te begrijpen waarom andere mensen heel ander gedrag laten zien.

Naast een eigen profiel kan je een teamprofiel maken of het juiste gebruiken bij de start van een project. Maar ook of vooral misschien wel juist in deze tijd kijken hoe medewerkers reageren op hybride werken en stress.

Meer info: INSIGHTS DISCOVERY

Voor vragen over beschikbaarheid, prijzen en boekingen, mail naar insights@openhr.nl

LAATSTE NEWS

Wij nemen je in 10 stappen mee naar een goede onboarding.
18-04-2024
Om tot een goede onboarding te komen worden de 4 C’s van Tayla Bauer (2010)...
12-04-2024
Je kan je weer inschrijven voor de volgende editie van onze Walk-In Wednesday.
13-03-2024
OpenHR / Hrbaan gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close