INTERVIEW

Droombaan gevonden: Een interview met Eva

Eva Siebelink is in 2012 bemiddeld door OpenHR bij Wageningen University & Research als HR Business Partner. Ze heeft sindsdien meerdere mooie stappen gemaakt en is op dit moment werkzaam als programmamanager HR.

Even voorstellen: wie ben je en waar werk je?
Mijn naam is Eva Siebelink. Ik ben programmamanager HR bij Wageningen University & Research (WUR). Ik werk hier al 10 jaar, waarbij ik twee jaar geleden de switch heb gemaakt van HR Business Partner naar programmamanager. Ik ben 36 jaar en woon in Apeldoorn met mijn drie dochters.

Waarom heb je ervoor gekozen om de stap te maken naar WUR?
Vooral vanwege het imago van de organisatie. Ik vind WUR een organisatie die mooie dingen doet in de wereld. Er werken veel wetenschappelijke toppers in de organisatie. Grote vraagstukken zoals voedselproblematiek en klimaat vragen daarmee ook een top HR beleid.

Wat heeft deze stap je gebracht?
Ik heb mij kunnen ontwikkelen als mens en als professional. Eerst binnen een dynamisch organisatieonderdeel als HR generalist, de afgelopen twee jaar als HR specialist. Ik heb op dit moment Diversiteit & Inclusie in mijn portefeuille en dit is een buitengewoon interessant onderwerp. Diversiteit & Inclusie haakt aan op alles met betrekking tot organisatiecultuur, verandermanagement, beleidsmatig werk en expertise ontwikkeling. Deze pioniersplek was precies de uitdaging die ik toen nodig had. De combinatie tussen beweging in gang zetten en de balans houden tussen strategisch en pragmatisch werken met impact is wat mijn rol ontzettend leuk en uitdagend maakt.

Wat is je volgende stap?
Ik zou hierna ergens anders als HR programmamanager, projectleider of HR manager aan de slag willen. Ik werk al heel wat jaren bij WUR dus ik kan mij voorstellen dat de volgende stap bij een andere organisatie is. De exacte rol is voor mij minder belangrijk dan de context waarin ik werk. Ik gedij goed in een maatschappelijk relevante organisatie met een sterk teamgevoel.

Wat staat er bovenaan de HR agenda?
Bovenaan mijn HR agenda staat de beweging naar een inclusieve organisatie. Een plek waar we ruimte bieden voor talent en sturen op (persoonlijk) leiderschap. Te vaak heeft HR een eigen agenda en ik denk dat het juist heel belangrijk is om aan te sluiten bij het primaire proces. Het bestaansrecht van de organisatie is waar je toegevoegde waarde moet zitten. In het geval van WUR gaat het om mensen in hun kracht zetten en de juiste omgeving creëren, talent ontwikkelen en het behouden van een gezond en veilig werkklimaat waar ruimte is voor groei.

Door de bemiddeling van OpenHR heeft Eva haar droombaan bij Wageningen University & Research gevonden. Wil jij jouw droombaan vinden? Schrijf je vandaag nog in.

Schrijf je in!

LAATSTE NEWS

Verzuim is een groeiend probleem in Nederland en in het vierde kwartaal van...
23-03-2023
Annette Leliveld heeft al meerdere malen een interim opdracht via OpenHR...
22-03-2023
OpenHR groeit en daarom hebben wij een aantal nieuwe gezichten bij OpenHR....
21-03-2023
OpenHR / Hrbaan gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close