TRENDS

OpenHR: terugblik 2021, vooruitblik 2022

blog_image:article_openhr_164344644361f500ab1ff0b.jpg:end_blog_image

Vorig jaar was een bewogen jaar voor OpenHR. We zijn beschadigd uit de (nog steeds voortdurende) coronacrisis gekomen. De arbeidsmarkt voor HRM’ers heeft ruim een jaar op slot gezeten.

We merkten in maart vorig jaar dat er opnieuw beweging in kwam. Inmiddels zijn we tien maanden verder en is de markt op een niveau wat we bij OpenHR niet eerder hebben meegemaakt.

Ons team was begin 2021 geslonken tot vier mensen, dit was noodgedwongen door de achterblijvende vraag. Aangezien wij voornamelijk werving en selectie doen, hebben we geen ‘vaste’ omzet.

Inmiddels hebben we ons team verder versterkt met de aanname van negen nieuwe collega’s. De komende maanden zullen nog vijf nieuwe collega’s starten en we verwachten tegen de zomer op volle sterkte te zitten.

De toename in opdrachten konden we in het begin goed aan. We hebben een goede database met daarin inmiddels ruim 17.000 HRM’ers, maar belangrijker nog, met veel van die HRM’ers hebben we een goede band.

Hier een lijstje waar ik trots op ben. Dit is wat wij in 2021 hebben gedaan en gerealiseerd:

  • 182 werving en selectie-opdrachten
  • 678 gesprekken met HRM’ers (loopbaan, selectie, algemeen)
  • 753 nieuwe inschrijvingen
  • 154 gesprekken met bedrijven en organisaties
  • 9.000 unieke bezoekers per maand op onze website
  • 17.000 HRM’ers in onze database
  • 13 teamleden op ons kantoor

In september hebben we tijdelijk een ‘nieuwe-klanten-stop’ moeten inlassen. Het was voor ons een hele duidelijke keuze. Wij staan voor onze klanten die vaak al jarenlang met OpenHR werken en die hebben voorrang. Loyaliteit werkt twee kanten op.

Sinds het 4e kwartaal van 2021 zien we de aantallen snel omhoog gaan. Wij hebben uiteraard een plan voor het komend jaar (en de jaren daarna) en ons team zal verder groeien naar ongeveer 20 mensen.

De 'consultants’ zijn uiteraard de grootste groep hierin. In dat team zitten een aantal bekende gezichten zoals Jolijn en Renate. We hebben jong en nieuw talent weten aan te trekken; Kiki, Britt en Gaby. En ook hebben we een tweetal mensen uit het vakgebied zelf aan kunnen nemen; Yvette en Femke. Kim focust zich volledig op onze dochteronderneming HRbaan. Jessica runt onze office en administratie, en Mijke is inmiddels gestart als Management Assistant. En tot slot hebben we nog twee fantastische assistenten kunnen aantrekken; Renée en Laura.

Op het moment dat ik dit schrijf zitten wij gemiddeld op 45 W&S opdrachten, waarvan wij 90% kunnen vervullen. Enige wat nog niet naar wens is, is de snelheid waarmee we die invullen. Daar wordt aan gewerkt; de nieuwe mensen raken steeds meer ingewerkt en op stoom, en de volgende ‘lichting’ nieuwe collega’s start in februari.

Wij hebben zin in 2022! Let’s go.

(geschreven door Mark Hoenselaar)

LAATSTE NEWS

Wij nemen je in 10 stappen mee naar een goede onboarding.
18-04-2024
Om tot een goede onboarding te komen worden de 4 C’s van Tayla Bauer (2010)...
12-04-2024
Je kan je weer inschrijven voor de volgende editie van onze Walk-In Wednesday.
13-03-2024
OpenHR / Hrbaan gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close