TRENDS

Uitslag poll: Startbonus

blog_image:article_openhr_165572995062b06f1eabad3.jpg:end_blog_image

Een aantal weken geleden hebben wij een poll gehouden op LinkedIn. De vraag luidde als volgt: Zou een startbonus voor jou het verschil maken om te starten met een nieuwe job?

Uit de antwoorden bleek dat 12% voor ‘ja’ koos, 20% gaf aan dat dit afhankelijk is van de hoogte van de bonus en 68% stemde ‘nee’.

Een startbonus kan op korte termijn een handige oplossing zijn om mensen te werven. Bij binnenkomst wat extra geld ontvangen, is natuurlijk nooit verkeerd. Op de lange termijn blijkt dit dus toch niet het verschil te maken om wel of niet te gaan starten met een nieuwe baan, maar wat maakt dan wel hét verschil? Bij OpenHR spreken wij veel HRM’ers. Vanuit onze eigen ervaring hebben wij een aantal zaken voor je op een rij gezet.

  • Collega’s, voor langdurig werkplezier;
  • Werksfeer;
  • Een goede werk-privé balans; met flexibele werktijden kun je je werk- en privéleven beter combineren. Dit zorgt voor een stijging in de tevredenheid.
  • Vitaliteit; medewerkers die zich prettig, fit en gezond voelen, zowel mentaal als emotioneel.

Kortom, investeer ook tijd in het immateriële aspect. Geld lijkt soms erg belangrijk, maar daar heb je zeker niet alles mee gewonnen.

LAATSTE NEWS

Het is niet alleen de week van het werkgeluk, maar ook de week van de...
22-09-2022
De derde dinsdag in september is weer achter de rug. Wat zijn de...
21-09-2022
Van 19 – 25 september is het de week van het werkgeluk. Wij vinden het...
20-09-2022
OpenHR / Hrbaan gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close