BLOG

De toekomst ligt in jouw handen: Maak het verschil als HR afgestudeerde

Beste HR afstudeerders,

We naderen de zomer en dat betekent voor velen het afronden van de HR studie. Na jaren van hard werken, uitdagingen en groei is het tijd om de vruchten van jullie inspanningen te plukken en een pad te bewandelen dat de weg opent naar een succesvolle carrière. En geloof ons, jullie kennis en nieuwe ideeën hebben we zeker nodig. 

Nu is het moment aangebroken om de volgende stap te zetten en jullie eerste baan als HR professionals te omarmen. Hier zijn de belangrijkste stappen die je kunt nemen wanneer je net bent afgestudeerd als HR professional:

1.    Reflecteer op je vaardigheden en doelen
Neem de tijd om te reflecteren op de vaardigheden die je tijdens je studie hebt ontwikkeld en bepaal welke specifieke gebieden van HR je het meest interesseren. Stel ook doelen voor jezelf op korte en lange termijn, zowel persoonlijk als professioneel.

2.    Werk aan je cv en sollicitatiebrief
Stel een overtuigend cv op dat je vaardigheden, ervaringen en prestaties benadrukt. Pas je cv aan op basis van de specifieke vereisten van de functies waarnaar je solliciteert. Schrijf ook een sterke sollicitatiebrief waarin je je motivatie en passie voor HR toelicht.

3.    Netwerk
Maak gebruik van je professionele netwerk en breid het uit. Neem contact op met alumni, docenten, HR professionals en andere contacten in de industrie. Ga naar HR evenementen, conferenties en seminars waar je waardevolle connecties kunt leggen en inzicht kunt krijgen in de huidige trends en uitdagingen in het veld.

4.    Solliciteer actief
Begin met het zoeken naar vacatures die aansluiten bij je interesses en doelen. Gebruik online jobboards, bedrijfswebsites en professionele netwerken om vacatures te vinden. Zorg ervoor dat je sollicitaties op maat maakt voor elke specifieke functie en laat je enthousiasme en passie voor HR zien.

5.    Bereid je voor op sollicitatiegesprekken
Oefen veelvoorkomende interviewvragen en bereid voorbeelden voor die je vaardigheden en ervaringen illustreren. Onderzoek het bedrijf waar je solliciteert en wees goed op de hoogte van de huidige trends en uitdagingen in de HR branche. 

6.    Overweeg een stage of traineeship
Overweeg een stage of traineeship om praktijkervaring op te doen en je vaardigheden verder te ontwikkelen. Dit kan een waardevolle opstap zijn naar een volledige baan en geeft je de mogelijkheid om te leren van ervaren professionals in het veld.

7.    Meld je aan bij OpenHR
Wij bemiddelen namelijk in rollen vanaf de HR starter tot aan de HR Directeur. Elke week krijgen wij diverse HR jobs en interim opdrachten binnen. Wanneer jij ingeschreven staat bij OpenHR, weten onze Consultants wat jouw wensen zijn en hoe jouw ervaring eruit ziet. Bij een passende vacature nemen wij contact met je op!

Wil jij een eerste stap zetten in jouw carrière? Schrijf je vandaag nog bij ons in en wij spreken je graag.

Schrijf je in

LAATSTE NEWS

Wij nemen je in 10 stappen mee naar een goede onboarding.
18-04-2024
Om tot een goede onboarding te komen worden de 4 C’s van Tayla Bauer (2010)...
12-04-2024
Je kan je weer inschrijven voor de volgende editie van onze Walk-In Wednesday.
13-03-2024
OpenHR / Hrbaan gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close