TIPS

Starten als HR interimmer? Wij hebben 7 tips voor je!

blog_image:article_openhr_165951290862ea284c52c1e.jpg:end_blog_image

Wij krijgen de laatste tijd veel vragen van HRM’ers die de overstap willen maken naar interim. Zij vragen onze ervaren consultants tips om dit goed neer te zetten en of wij ze aan hun 1ste interim HR opdracht kunnen helpen. Wij hebben voor jou onze tips op een rijtje gezet.

De eerste en erg belangrijke, zorg dat je per direct beschikbaar bent en bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Als je nog in een loondienstverband zit met een opzegtermijn is het lastig starten met een interim-opdracht. De opdrachtgever wil over het algemeen iemand die op korte termijn start en niet pas over één of twee maanden.

Regel je verzekeringen goed. Laat je adviseren over een goede pensioenregeling en een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Vergeet ook niet de (bij opdrachtgevers vaak verplichte) beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Je kunt online en bij experts veel informatie vinden hierover.

Zorg ervoor dat je koffie- dates hebt staan. Breng je netwerk in kaart en zoek contact. Drink kopjes koffie met HRM’ers met wie je eerder hebt samengewerkt en zorg dat die mensen weten dat je beschikbaar bent. Ga ook praten met mensen die dit al hebben gedaan. Stel hen al je vragen en informeer naar de do’s en don’ts.

Je kunt ook via bureaus aan interim opdrachten komen, schrijf je dus in bij OpenHR. Het is natuurlijk goed om je ook bekend te maken bij andere gespecialiseerde HR bureaus. Sta je al ingeschreven bij HR bureaus, vergeet hen dan niet te informeren dat je nu in de markt bent voor interim opdrachten in plaats van een vaste HR job.

Pas je cv en LinkedIn profiel aan. Zorg voor een goede foto, een pakkende en duidelijke propositie én loop al je instellingen na zodat niet alleen je profiel klopt en aanspreekt, maar vooral ook dat je goed vindbaar bent.

Elke 3de woensdag van de maand hebben wij een Walk-In-Wednesday. Je kan dan live of online met een consultant afspreken. Wij helpen je graag verder op weg met adviezen en tips én je kunt ons al je vragen stellen.

Aanmelden voor de WIW kan via onderstaande knop.

Meld je aan!

Ook kan je je direct inschrijven bij ons.

Schrijf je in!

LAATSTE NEWS

Op 1 januari 2024 gaan er weer nieuwe wetten in die invloed hebben op de...
7-12-2023
Je kan je weer inschrijven voor de volgende editie van onze WIW.
4-12-2023
Neurolinguïstisch programmeren is een psychologische benadering en...
1-12-2023
OpenHR / Hrbaan gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close