BLOG

Uitslag poll werkgeluk

Afgelopen week stond in het teken van werkgeluk. Wij vroegen wat werkgeluk voor jou betekent. Vandaag delen wij graag de resultaten met je.

  • Vertrouwen 47%
  • Flexibiliteit 22%
  • Ruimte 14%
  • Fijne collega’s 17%

De meerderheid van de stemmers, 47%, legt de nadruk op "Vertrouwen" als de betekenis van werkgeluk. Dit betekent dat een basis van wederzijds vertrouwen tussen werkgevers en medewerker  belangrijk is voor het welzijn op je werk. 

22% benadrukt "Flexibiliteit" als betekenis voor hun werkgeluk. Flexibele werktijden, de optie om op afstand te werken en andere aanpassingen dragen bij aan het creëren van een evenwicht tussen werk en privé.

"Ruimte" kreeg 14% van de stemmen. Dit kan variëren van letterlijke fysieke ruimte tot professionele groeimogelijkheden. Het lijkt erop dat een omgeving die ruimte biedt voor zowel fysieke als professionele ontwikkeling belangrijk is voor een deel van onze stemmers.

Last but not least, 17% heeft gestemd op "Fijne collega's". Dit onderstreept het sociale aspect van werk. Het hebben van een ondersteunend en positief team om mee samen te werken kan invloed hebben op iemands werkplezier.

Het is duidelijk dat werkgeluk een breed begrip is. Wat voor de één werkt, hoeft niet noodzakelijk voor de ander te gelden. De verschillende antwoorden benadrukken de noodzaak voor werkgevers om aandacht te geven aan ieders behoeften en te streven naar een inclusieve werkomgeving die verschillende aspecten van werkgeluk bevat.

LAATSTE NEWS

Wij nemen je in 10 stappen mee naar een goede onboarding.
18-04-2024
Om tot een goede onboarding te komen worden de 4 C’s van Tayla Bauer (2010)...
12-04-2024
Je kan je weer inschrijven voor de volgende editie van onze Walk-In Wednesday.
13-03-2024
OpenHR / Hrbaan gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close